top of page
Post: Blog2 Post

Keto Koreaanse Gefrituurde Kip 2 pers

Ingrediënten:

- 500 gr kippendijfilet

- 1 el rijstazijn

- 1 teentje knoflook

- 1 tl laos

- 1 el sojasaus (kikkoman)

- 1 el sesamolie

- 1 tl chili vlokken

- 2 el steviala sweet bee (honing vervanger)

- olie (om in te frituren)


Bereiding:

Snijd de kippendijfilet in blokjes, voeg daar 1 el rijstazijn aan toe met 1 teentje geperste knoflook en 1 tl Laos, zet de kom opzij en laat het even intrekken.

Verwarm in een steelpannetje 1 el rijstazijn, 1 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 el steviala ery-bronze, 1 tl Chili vlokken, 1 teentje knoflook, 2 el Steviala sweet bee en 1 tl loas.

Verwarm dit goed tot de “suiker” is opgelost zet daarna het vuur op het laagst en ga verder in een ander pannetje, voeg hierin olie naar keuze (zonnebloem, kokosolie) en zorg dat er minstens 3 cm hoog olie in de pan zit. Verhit de olie goed heet dit kan je checken door een pollepel op z'n kop in het pannetje te zetten, als je de pollepel erin zet en het geeft belletjes aan de onderkant is het heet genoeg. Voeg nu in 4 á 5 delen de kip toe, laat per deel 2 minuten frituren tot het goudbruin is. Leg het op een keukenpapier zodat het goed uitlekt. Zodra je alles hebt gefrituurd, zet je het vuur van de saus iets hoger en meng je de kip hierdoor.

Ik serveerde het met bloemkoolrijst en wat sesamzaadjes.

Eet smakelijk.


Voedingswaarde:

- Kcal 421

- Khd 2.1

- Ei 48.5

- Vet 29.4


Heb jij dit recept gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media, mij kan je taggen op Facebook en Instagram met @keto_ilona

117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page