top of page
Post: Blog2 Post

Keto Zure Matten

Ingrediënten:

- 300 gr schoongemaakte aardbeien

- 3 el steviala sweet bee ( honing vervanger )

- 1.5 tl citroen sap

- Steviala druppels citroen

(optioneel erythritol)


Bereiding: Snij de aardbeien in blokjes, doe ze in de blender met sweet bee, het citroensap en naar smaak nog de druppels citroen. Leg een bakplaat met silicone bakmat klaar (of bedekt met ingevet bakpapier) houd een zeef boven de plaat en giet het beslag door de zeef op de plaat zo blijven de pitjes van de aardbeien achter en heb je een egaal beslag. Laat het een beetje uitvloeien over je bakplaat door je bakplaat te kantelen, zorg dat je beslag ongeveer 3 mm is. Laat het dan dehydrateren, dat kan in een food dehytrator, of zoals ik deed in de oven.

Zet de oven op 80°C en laat het aardbeienmengsel er 150 minuten in staan. Let hierbij goed op niet elke oven is hetzelfde, bekijk steeds hoe het gaat, het is goed als het niet meer plakkerig is als je erop drukt maar een beetje aanvoelt als een winegum.

(optioneel kun je het direct uit de oven nog door de erythritol halen voor het gesuikerde deel, let erop dat je dan extra citroen druppels toevoegt zodat het niet zoet wordt!)

Eet smakelijk!


Voedingswaarde voor het totale recept:

- Kcal 106

- Khd 12.7

- Ei 2.4

- Vet 1.2


Heb jij dit recept gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media, mij kan je erin taggen met @keto_ilona

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page