top of page

Keto Pannenkoeken taart


Ingrediënten

- 6 eieren

- 250 gr roomkaas

- 75 gr Steviala amandelmeel

- 20 gram roomboter gesmolten

- 30 gr Steviala Frost vanille

- 5 gr bakpoeder

- snufje zout

Vulling

- 85 gr vloeibare eiwitten

- 125 gr Steviala Frost

- 175 gr roomboter, zacht liefst al wat uurtjes uit de koelkast

- 1 tl vanille extract

Chocolade ganache

- 125 gram Steviala dark melties

- 25 gram slagroom vers

Topping

- 25 gram slagroom vers

- 5 gram Steviala Frost


Bereiding

Begin met de botercrème, deze heeft even tijd nodig.

Giet de eiwitten met de Frost in de mengkom; gebruik de garde en laat op medium snelheid 20 minuten mixen.

Voeg dan de roomboter toe en de vanille extract, laat opnieuw op medium snelheid 20-30 minuten mixen. Zet het niet te hoog, dat zorgt ervoor dat je luchtbelletjes krijgt, dat wil je voorkomen.

Het zal eerst heel boterachtig worden, daarna alsof het overmixt is, pas na een 20 tot 30 minuten wordt het een mooie egale botercreme.


Ga intussen verder met de pannenkoeken, klop de eieren los op, voeg dan de rest van de ingrediënten eraan toe en klop op tot egaal beslag, mix eventueel in de mixer of in de blender zodat je geen klontjes in het beslag hebt.

Bak in de koekenpan van ca 20 cm diameter. Verwarm een beetje olie en giet een kleine hoeveelheid beslag in het midden van de pan, zorg met ronddraaiende bewegingen dat het beslag volledig gevuld is tot de randjes.


Wanneer de pannenkoeken volledig afgekoeld zijn, ga je beginnen met “bouwen”.

gebruik hiervoor een ronde (spring)vorm van 20 cm diameter.

Begin met een pannenkoek. daarna verdeel je 1 el botercrème over de pannenkoek. herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn. als laatste top je de bovenkant af met een dikkere laag botercrème, zo strak mogelijk.


Smelt de chocolade en slagroom in een steelpannetje Blijf dit roeren en zodra het begint te smelten, zet je het vuur uit. Roer door tot je een gladde chocolade ganache over houdt. Haal de pannenkoekentaart uit de vorm.

Zet het op een rooster en giet nu in het midden de chocola over de taart, laat het goed uitvloeien en smeer daarna de zijkanten nog goed met chocola en top af met toefjes opgeklopte slagroom.


Voedingswaarde 1/10:

kCal 396

Khd 2.6

Ei 9.4

Vet 37.3
Post: Blog2 Post
bottom of page