top of page
Post: Blog2 Post

Keto Naanbrood met Gehakt en Spinazie

goed voor 2 personen, gebaseerd op hellofresh recept.


Ingrediënten:

- 100 gr yazzara (zie m'n recept)

- 200 gr spinazie

- 200 gr gehakt

- 1 el köfte kruidenmix

- 1 kleine ui

- 1 teentje knoflook

- 70 gr cherry tomaatjes

naanbrood:

- 30 gr kokosmeel

- 5 gr psyllium vezels

- snufje bakpoeder

- snufje himalaya zout

- zwart sesam ( ca 2 tl )

- 100 ml heet water

- olie.



Bereiding:

Begin met het naanbrood. *

Meng alle droge ingrediënten goed met elkaar.

Voeg een scheut olijfolie toe, en ongeveer 100 ml heet water meng goed door, kneed daarna met je handen nog even goed door.

Verdeel in 2 gelijke stukken en rol tussen 2 stukken bakpapier uit tot een ei-vormig stuk met een licht opstaant randje. Laat even rusten en maak alvast de yazarra klaar.

Meng het gehakt met de köfte kruiden, best om met je handen die goed te kneden.

Verhit een koekenpan met een goede scheut olijfolie, fruit hierin het uitje en knoflook goudbruin, voeg dan het gehakt toe. Voeg de helft van de spinazie eraan toe en bak tot alles gaar is en de spinazie is geslonken. Zet op een laag vuurtje om warm te houden en ga verder met het bakken van je naanbrood.

Verhit in een andere koekenpan een goede scheut olijfolie en bak de broden voor 2 minuten aan beide zijde goudbruin. Verdeel over de bodem een lekkere laagje yazzara en dan het gehakt met spinazie.

Snijd het overgebleven spinazie in stukjes en besprenkel met olijfolie en voeg de cherry tomaatjes in stukjes eraan toe.

Eet smakelijk


Tip* het lekkerste is om het naanbrood van te voren te maken en dan net voor het opdienen van de gehakt, eventjes 3-6 minuutjes in een voor verwarmde oven van 200ºC afbakken.


Voedingswaarde 1/2:

- Kcal 427

- Khd 7.4

- Ei 34.9

- Vet 26.5


Heb jij dit gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media, mij kan je erin taggen met @keto_ilona




2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page