top of page
Post: Blog2 Post

Keto Mars

Ingrediënten nougatlaag:

- 120 gr kokosmeel

- 1 el cacaopoeder

- 60 gr amandel notenpasta

- 40 gr kristal sweet

- 30 gr steviala sweet & gold (stroop vervanger)

- amandelmelk ± 100 ml


Ingrediënten karamellaag: (dit recept is van Melanie @melaketovita)

- 50 gram roomboter - 100 ml slagroom - 50 gr Steviala sweet & gold stroopvervanger - 50 gr Steviala ery-bronze - snufje zout


Ingrediënten chocoladelaag:

- 150 gr suikervrije pure chocolade

- 15 gr kokosolieBereiding nougatlaag:

Meng 120 gr kokosmeel met 1 el cacaopoeder, zeef dit goed zodat er geen korreltjes meer in zitten en het goed gemengd is.

Smelt in een pannetje 60 gr notenpasta amandel voeg daaraan toe 40 gr steviala kristal en 30 gr steviala sweet & gold, als alles goed is gesmolten voeg je het aan het kokosmeel toe en meng het goed door er komt een korrelig beslag, voeg beetje bij beetje amandelmelk toe, hoe dunner het beslag hoe zachter je nougat.

Doe alles in een brownievorm en zet in de koelkast.


Bereiding karamellaag: (dit is het recept van Melanie @melaketovita)

Smelt eerst de boter op een laag vuur in een steelpannetje. Meng ondertussen alle andere ingrediënten in een kommetje. Wanneer de boter gesmolten schenk je al roerend, langzaam maar gestadig de andere ingrediënten bij de gesmolten roomboter. Blijf ondertussen goed roeren gedurende 15 à 30 minuten terwijl de caramel aan het pruttelen is. Als het goed is wordt de saus steeds dikker. Soms kan dit langer duren, als dit het geval is, wissel dan af met hoog vuur en vervolgens een laag vuur en ga zo door. Wanneer de saus is ingedikt haal je het pannetje van het vuur. Blijf ook roeren tijdens het afkoelen van de caramel saus. Schenk de saus over de koek laag en zet de ovenschaal in de koelkast voor minimaal een half uur.

Bereiding chocoladelaag:

Smelt de kokosolie met 150 gr suikervrije chocola au-bain-marie en giet over de marsrepen. Laat nu alles zeker 2 uur in de koelkast opstijven.

Snijd de gigantisch mars in 6 kleine marsrepen, met een heet mes kun je gemakkelijk door de chocolade heen komen.

Eet smakelijk!


Voedingswaarde 1/6:

- Kcal 367

- Khd 3.3

- Ei 9.6

- Vet 32.1


Heb jij dit recept gemaakt of een variant ervan? ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media, mij kan je erin taggen met @keto_ilona


360 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page