top of page
Post: Blog2 Post

Keto en uiteten

Nu de horeca na maanden eindelijk weer open mogen kun je natuurlijk niet wachten om lekker uit eten te gaan, begrijpelijk maar waar kun je nou het beste gaan eten en wat kun je beter vermijden.

Ik deze blog leg ik je dat uit!


De franse keuken, goede keuze!

Het restaurant waar je de meeste keuze hebt is natuurlijk de Franse keuken.

Omdat het hier best veelzijdig is mag je redelijk veel van de kaart kiezen.

Veiligste keuze is een stukje mals vlees zoals een biefstukje of een varkenshaasje.

Ik vraag altijd aan de bediening of ze de patat/aardappelen willen vervangen door extra groente. De sausjes kun je beter achterwegen laten deze zijn vaak gezoet met suikers.

Pas ook op met gemarineerd, ook dat wordt vaak gezoet met suikers.

Ben je toch niet zo'n vleesliefhebber? Wat dacht je van een heerlijke moot zalm of lekker stukje visfilet.

Als je liever een salade wilt eten vraag dan of ze de dressing willen maken van olijfolie. Ik merk dat als je het uitlegt je vaak de lekkerste varianten krijgt en in sommige gevallen maken ze zelfs speciaal voor jou een apart gerecht!




All you can eat wereldrestaurant, goede keuze!

Oke, ik ben het er mee eens het is niet altijd de gezelligste keuze om naar een buffet restaurant te gaan maar het is wel het meest ideale!

Zo ligt er toch niet onverwachts iets op je bord waarvan je het eigenlijk vervelend vind om te laten staan maar je het ook niet op wilt eten omdat je het ketogene leven hebt gekozen.

Hier kun je alles naturel laten maken en dat maakt het natuurlijk makkelijk kiezen! Wil je toch graag een 'marinade' kiezen, kies dan voor een wokolie daar hebben ze vaak ook meerdere keuzes in!

Pas hiermee op met gefrituurde gerechtjes, bijna alles wat gefrituurd word, wordt gemaakt met paneermeel en dat is zeker niet de beste keuze.





Japanse keuken, niet de beste keuze.

Helaas is dit de moeilijkste manier van uit eten gaan. Wil je toch een gezellig avond je naar een Japans restaurant dan is het vaak even zoeken wat je mag maar het is zeker niet onmogelijk!

Vaak hebben ze ook vleesgerechtjes, zoals een gegrilde ossenhaas of eendenborst. Maar ook de scampi's en de mosselen zijn een goede keuze! O en die Beefrolletjes met speziboontjes, yumm!

Lekker bakje courgette en champignons is ook nog een optie, maar vermijd de gerechtjes met rijst en marinade!





Italiaanse keuken, gemiddelde keuze.

Neem wel een goede italiaan die ook heerlijke vleesgerechten op de kaart heeft staan! Een pizza of een pasta kun je prima thuis namaken maar in een restaurant wordt dat toch wat lastiger! Bij veel italianen hebben ze ook heerlijke vlees gerechten zoals een saltimbocca, vraag wel even van te voren of deze niet gepaneerd is, in het originele hoort het niet maar er zijn soms restaurants die dat wel doen.

En als je dan toch bij de Italiaan bent, met de lekkerste wijn?

Geniet dan van je avondje uit met een droge witte wijn, dat mag op z'n tijd best :)





Spaanse keuken, gemiddelde keuze.

Heerlijke tapas eten! Is ook wel een van mn favoriet, blijf heerlijk en gezellig om al die kleine hapjes te nemen.

Het is niet de beste keuze, want veel van de tapas worden gemaakt met marinade en daarin zit bijna altijd suikers verwerkt. Kies dus voor een gerechtje wat het minst bewerkt is. Een lekkere carpaccio, gerookte zalm, of een caprese spiesje. Bij het hoofdgerecht, kun je bijvoorbeeld lekkere varkenshaas met Brie nemen (even vragen of ze honing weglaten) of heerlijke gamba's in de knoflook! Een ongestoord avondje uit bij de Spaanse keuken is dus zeker te doen! Bereid je van te voren alvast voor, zodat je gelijk de keto gerechtjes eruit kunt vissen.

En.... die Sangria... ? Helaas die moeten we maar laten staan.






Stay tuned. Ik voeg hier steeds een nieuw keuken aan toe šŸ„°


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page