top of page
Post: Blog2 Post

Keto Basis Recept Botercrème

Dit recept is voor 400 gram botercrème, maar je kunt het makkelijk verdubbelen zodat je altijd voorraad hebt, lees de tip onderaan maar eens :)

Ingrediënten:

  • 85 gr vloeibare eiwitten

  • een paar druppels paarse kleurstof

  • 175 gr roomboter, zacht liefst al wat uurtjes uit de koelkast


Bereiding:

Het belangrijkste van alles neem je tijd!

Voor dit recept is het wel echt een must om een keukenmachine te hebben, met een handmixer gaat dit niet lukken.


Giet de eiwitten met de Frost in de mengkom; gebruik de garde en laat op medium snelheid 20 minuten mixen.

Voeg dan de roomboter toe en de vanille aroma, laat opnieuw op medium snelheid 20-30 minuten mixen. Zet het niet te hoog dat zorgt ervoor dat je luchtbelletjes krijgt dus dat wil je voorkomen.

Het zal eerst heel boterachtig worden, daarna alsof het overmixt is, pas na een 20 tot zelfs 30 minuten wordt het een mooie egale botercreme.

Voeg nu als laatste de paarse kleurstof toe, dit zorgt ervoor dat je botercreme mooi wit wordt en niet zo gelig blijft :) Voeg nu eraan toe wat je lekker vind, gebruik het in een receptje of op een heerlijke (cup)cake.


Tip: je kunt de botercrème invriezen. Gebruik hiervoor die wegwerp spuitzakken en vul tot 3/4 knip het zakje niet open, vouw naar binnen en dan oprollen, plak dicht met een plakbandje. Wanneer je het nodig hebt, haal je het een avond van te voren al uit de vriezer, bij gebruik knip je het puntje eraf, schuift een andere wegwerp spuitzak met spuitmondje erover en ready to use :)


Geniet van dit fijne Keto Basis Recept Botercrème.


Keto Basis Recept Botercrème

Keto Basis Recept Botercrème

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page